Friday, October 22, 2010

Hari Memasak Sedunia

Salam semua,harini aku byk mnghabiskan masa dduk mlepak drumahh saja..huh!sgtt mbosankn!knplaa lmbt sgt nk 28/11?saba bella sabaaa;D..so gmbr sblh nie adlh menu utk mkn tghari aku utk hrini..Spagetti yg aku masakk sndiri!whoaaaa!banggaaaa beb!hahaha...nmpk mcm xsedapp,coz gne camera fon yg murahh jeaa kot;D...utk minum ptg pulak aku belajar wat karipap woott wooottt!hahaha!..gmbr karipap aku xsempt nk snap lg dah licin..;D..SEKIAN

Wednesday, October 20, 2010

The Roots with AyuAnuar;)

Dear Friends,mlm nie aku teman ayuanuar keluar g amek brg dr member dia kat BAKAR BATU,then kte singgah CitySquare jap coz ayu nak belikan cake utk birthday kakak dia yg ke-25 thn..afta dat,kte cpt2 byar tiket parking b4 cs tu tutup and blah to Bazar JB for cuci2 mata.ngeeee..;)b4 blek,ayu ajak mkn kat The Roots yg btemakan vintage.FYI,aku da brzaman tringin nk g cafe ala2 vintage nie,but xde geng..haha!xkn nk lepakk sorng lak kn cm xfeel laa..mmg enjoyyy lepak ctu and ade cterrrr dsebalik first time aku jejak kaki kat cafe tu.Aku dah malas nk mbebel yg ntah pape,korang tgk jelaaa gmbr yg ade nie k..SEKIAN;)



*Firstly,gmbr aku mmg wajib adalaa kn;)
*Mood:kononkonon vintage;P
*Aku suggest kat korang try Iced Peach Tea mmg SUPERBBB!
*AyuAnuar
*SEKIAN!;)

Thursday, October 14, 2010

Hangout wit beloved kazen;)

SALAM!oke oke,aku xtaww cmne nak startkn storyy utk harini coz sgt sgt sgtttt terujaaa kottt!sebab sebab utama ialah harini temankan kazen cari brg2 nk wat hantaran!*woooott wooot!org laen yg nk kawen aku yg terujaa lebih!hehe..harini kteorng g surveyyy byk kedai2 antranya Topshop,Guess,Levis,Mng and wat so evaaa!haha..mmg byk gleee kedai kteorng masuk and surveyy harga2 mngikutt bajett pengantin;P..hehe!Aku da xnak mbebel panjang..korang tgk jelaa gmbr2 yg sempat aku amek nie k..;)
*Hello guys;P
*Having dinner at AGUS REST at tmn u,the special menu is Nasi Ayam Penyet!nyumm3!
*Berehat sebentar dgn coolblog and choc stick yg sgtttt sedappppp+mengemukkan!
*org pilih handbeg and aku cari cermin..hehehe
*Akhirnya,ini jadi pilihan utk hntran!;D
*which one better bella?;)
*AzikaAzmi a.k.a kazen;)
*both of us;)
*Greattttttt Dayyyy yawww;D

Wednesday, October 13, 2010

Babyyy ohh babyyyy!

*salam,comel x?hehe..baby nie mix arab dats y comel!anak jiran belakang uma aku....
*Mak:"kak,kn best kalau mak dpt anak angkat cmnie!"
*AKU:"haah kn,lg best klu dpt ANAK COMEL cmnie!",dgn slambe tgn mak pon smpi kat bahu.akak jgn gatal ek!hahahaha;D

Tuesday, October 12, 2010

Benda yg tiade di JohorBahru;)

SEKIAN...;)
*BungaApiModen
*AnaklahAyam
*PerigiButa
*SawahPadi
*Lemang

Sunday, October 10, 2010

pabila tiada pekerjaan lagi

Firstly,sorry sgt coz aku da brabad lamenyaa xupdate blog nie..almaklumlaa,sudah brkerjaya..;P..but nowww aku da FREE since da brenti keje last month.Bukan aku brenti sebab xske keje tu,aku skeee sgt but nk wat cmne kn..rayaa punyaa pasal,xdpt cuti lame so aku decide utk brenti jeaa truss lg pon bln 11 nie aku da nk smbung stdy.Byk kenangan kat PulaiSpringsResort yg aku xdpt lupekan,lebih2 lagi staff2 kat sane yg mmg mcm2 ragam..sejak aku keje kat ctu,aku da ubah persepsi aku kat org2 indon yg slalu aku kutuk!hehe..rmai staff2 dr sana,but bukan yg jenis mcm keje kontrak tu laa..diorng sume jenis dduk bndar Surabaya,Jakarta,Medan,Bandung..huh!cowoknyaa byk yg ganteng2 lg..smpi aku pon ingt mamat dr malaysiaaa...ngeeeeeeeeeeeeee!


Friday, July 2, 2010

1st july,HARI PERTAMA BEKERJA;)

9.05 a.m,aku dtg ofis konon nk strt kje laa..then ass.office sruh tggu dia..aku pon tggu laa smpi 1jam baru dia bwk aku ke GOLF CENTRE,dmana tmpt position aku sebagai CSA atau lebih dkenali sebagai golf receptionist laa senang cter kn..then kat kaunter tu aku dperkenalkn dgn 2 org minah nie..yg sorang KAK LIZA&KAK RIN.lps da brkenalan tu,oke kak liza da mule nk brcerita dgn aku psl diri dia walhal aku xtnye n aku xnak tau pon!biaselaa,da bkerja kat tmpt org kaya2 yg slalu maen golf ofcoz laa rmai 'skandel'!.so kak liza nie pretend kat aku yg dia nie paling 'HOT' kat ctu,rmai guests ske ngn dia,belikan itu belikan ini yg brjenama laaa.tp aku tgk skali dia kluarkn perfume ngn lipstick jenama AVON jgak!tp brlagak mcm rmai sgt sugardaddy!aku xtaw smpi ble bleyh brtahan kje ngn org mcm nie.lps tu,mulut xde insurans and mcm org xskolah..xde etika kje langsung,aku bukanlaa nk tnjuk pndai sgt tp agak2 laa..sopan laa cket;)dah mlas nk mngumpat psl org wat tmbah dose jeaaaa,baek smbng psl keje baruuu!haha..keje memang laa relax xyah angkat brg2 berat tp kne layan org2 tua yg kbyakknya gatal nk mauttttttt!HELLO!tlg laa,sedar diri yg anda tu da 'senja' agak2 laa kalau nk mngatal skalipon,aku nie pangkt anak kau jea kot!adoiyh,kalau nk wat mnantu boleyh laa..hehehe!;P...ngumpat lg aku nie!oke!!!bellasaleh pls stooppppp it!ehemmmm,keje tu yg paling watkn aku resah tggu mase nk blek jea bcoz kene diri selama 7jam dgn highheels!wtf!aku nie mmg jenis pompuan yg xbpe ske sgt pkai heels nie,sebab kaki aku nie mcm jantan cket!haha..dats y laa,ble kne pakse pkai,mcm nk trcabut pale lutut nie rsenyaa..huh!masih byk lg yg aku kne bljar psl bnde2 baru nie like 18 holes or 9 holes sir?melana cost or pulai cost?register?payment report yg ntah pape laa lg..apebende pon aku xtaw lngsung psl golf nie..sumpah!aku mmg masih blur lg dgn kje baru nie..xtaw laa smpi ble boleyh pickup!hahaha..papepon,aku kne truskn smngt nk belajar tuh..haha!yelaa,smentra nk tggu bulan 11 smbng belajar,xkn nk dduk uma besakn babatt jea!;P..SEKIAN!...

Tuesday, June 29, 2010

KenanganSEKOLAH;P


Hurmmm,ntah napa tgh 'godeh2' lappy,bleyh trjmpe gmbr yg agak poyo..agaknya rinduu kat SYIFFAKAMIL kot!haha!*trgelak besa aku!xdelah,actly saje2 jea masukkn gmbr yg xbpe nak maket nie dlm blog.drpd xde ape yg nk dupdate kn so better letak jela pape..haha!bunyi mcm trpakse jea nk updat blog ek..;P...SEKIAN!

Monday, June 28, 2010

hangout;D

J.CO!nyumnyum;P
candidmandid!
1
2
3 4
5
6
7
8
9
SORRY,agak malas nak menaip...kalau nk crite,smpi luse pon xhabis2 so tgk jelaa gmbr yg ada nie yea;)

KawanKawanKawan;D

SHAFINAZHUSNA,start kenal dia since form4..coz dia classmate aku and dduk depan aku jea.teman gaduh aku kalau belajar math ngn dia..haha!boleh jd gle kalau layan dia lame2..nasihat aku,kalau nmpk dia kat mana2 jgn tgur..hahaha!;P
Dua eko minah nie BFF aku sejak form1 till skrng...lame kn our relationship?hehe...SYIFFAKAMIL and AINAAAZAHARI kalau korang xde dlm hidup aku,xtau laa BELLASALEH jd apa skrng nie..btw,syiffakamil skrng nie da brade kat politeknikmerlimau and apa yg menarik kteorng 1 poly kecuali ainaaazahari coz dia dpt poli kat phang..jauhh tuh!tp xpe dia mmg ske jauh2 boleh brdikari katanya laa..;)masa gmbr nie diambil,esknya ainaazahari da brangkat ke phang..sedih siakk!takecare ainaa;D
Dikenali sebagai AISYAHtinggi,kenal dia since form2 lg till skrng..mcm2 secret da share brsama2,and now dia da smbng stdy kat Pahang,kolejshahputra..;(

Sunday, June 6, 2010

MakanMakanMakan

Thanx too my dad!coz lunch td sanggup bwk anak perempuannya yg mengidam nk mkn seafood kat Kukup,Pontian Johor yg mengambil mse kira2 1jam lebih kot semata2 utk mkn jea..berbaloi ke?nvm,janji dpt lepaskn gian nk mkn..;P.Antra menu favv udangbutter,lalawithchillies,ikan'stim'asam,taufuhotplate,ketamblackpeppers!yummyy!byk gle kn aku mkn?hahaha..afta dat,we going too TanjungPiai..saja jln coz mak ckp xprnh jejak lg tmpt tu!even da slalu g mkn area sna..haha!hohoho..dats all fer 2day,aku da xtaw nk tulis ape lg..;)

Saturday, June 5, 2010

Dihariminggu


PertamaKali

Hari ini ialah hari yg sgt mbosankan smpi aku trpanggil utk wat blog nie!aku masih baru lagi dan masih byk yg kne belajar wlaupon org laen da brduyun2 wat blog!hahaha..